Pon - Sub: 09 - 19h

Beograd

00 - 24h u hitnim slučajevima

066 / 396 396

011 / 25 25 222

Pošaljite e-mail

majstorzaklime@gmail.com

×
blog-gde-izbegavati-montazu

Situacija ima mnogo, ali nabrojaćemo nekoliko čestih grešaka koje se dešavaju drugima, a koje ne moraju biti Vaše.

Unutrašnja jedinica ne bi trebalo da je “prilepljena” uz plafon ili da neposredno ispred ili ispod sebe ima orman ili zid. Takođe i uski hodnici nisu za preporuku. Razlog je taj što će sonda na unutrašnjoj jedinici davati signal da je temperatura postignuta pre nego što se ostale sobe rashlade i automatski će se uredjaj isključiti. Takođe izvor struje mora imati uzemljenje.

Unutrašnju jedinicu ne bi trebalo montirati iznad šporeta ili roštilja jer će masnoća pre vremena da onemogući njen rad.

Spoljna jedinica u sebi ima kompresor, i zato je važno za njen duzi vek trajanja da tokom velikih vrućina bude što manje izložena jakom Suncu. Izbegavati krovove i strane objekta gde veći deo dana „prži“ Sunce. Takođe bitno je da ispred spoljne jedinice nema prepreka bar 2 metra i da nije zatvorena u prostoriji. Može stajati u zatvorenoj terasi pod uslovom da se leti bukvalno svi prozori otvore,da naspram spoljne jedinice bude pozicioniran otvoren prozor i da nije sunčana strana. Ukoliko postoji obližnje drvo ili rastinje paziti da se ne zaplete u klimu i onemogući rad ventilatora.

Bitno je ostaviti iznad spoljne jedinice 10 santimetara zbog protoka vazduha,a ako to situacija dozvoljava i više od toga da bi majstor u slučaju kvara mogao da priđe sa alatom. Samim tim će Vas i popravke u budućnosti koštati manje jer majstor neće morati da demontira celu spoljnu jedinicu da bi prišao važnijim delovima koji se nalaze ispod poklopca uređaja.

Izbegavati mesta gde se zimi obrušavaju ledenice sa oluka ili ivica zgrada

Dodajte svoj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *