Pon - Sub: 09 - 19h

Beograd

00 - 24h u hitnim slučajevima

066 / 396 396

011 / 25 25 222

Pošaljite e-mail

majstorzaklime@gmail.com

×
Blog---inverter

Već je prošlo neko vreme od kako se u Srbiji pojavila inverterska tehnologija u klimama ali mi ćemo u daljem tekstu početi od samog početka sa objašnjenjem zašto je ova tehnologija bolja i efikasnija i šta je to uopšte inverterska klima.

Prvo i osnovno je ekonomski faktor- inverterske klime su duplo i više skuplje od običnih, a razlog je njihova složena elektronika koja elektronski kontroliše broj obrtaja kompresora te je potrošnja električne energije daleko manja.

Kroz niži račun za struju, ovakva klima samu sebe otplaćuje u periodu od 3,4 godine a uz to daje mnogo drugih prednosti.

Jedna od prednosti je znatno tiši rad unutrašnje i spoljne jedinice kao i rad na velikim minusima na kojima običan klima uređaj ne samo da ne može da pruži kvalitetno grejanje nego i ne može da radi. Ove klime pružaju znatno bolje grejanje.

Ove klime se prave tako da mogu da greju kada je napolju -15 a neki modeli do -20 a to naravno uteče i na cenu. Svaki od proizvođača nudi na svojim sajtovima detaljne specifikacije šta koji uređaj može i koja je potrošnja električne energije

Takođe njen elektronski regulisan broj obrtaja kompresora pruža efektivnije grejanje bez većih oscilacija u temperaturi prostorije a samim tim i produžuje se vek uređaja jer radi ravnomernije, bez opterećenja.

Još jedna od prednosti inverterske tehnologije je što donekle može da zameni etažno grejanje. Na primer cena gasa je uvek ista, a ako se noću koristi, inverterska klima po jeftinijoj tarifi, grejanje košta znatno jeftinije. Isto tako, za starije osobe mnogo je praktičnije uključiti klimu na daljinski i zagrejati prostor nego na -10 po poledici izlaziti u kotlarnicu, loziti drva i ugalj…

Ukoliko se stavi na papir potrošnja električne energije,broj dana kada se greje i hladi i uporedi sa običnim klima uređajem, lako se dolazi do podatka da je isplativije kupiti invertersku klimu koja će samu sebe da otplati kroz nekoliko godina a posle je prodati za pristojan novac i ponovo uzeti novu i tako uvek imati nov uređaj u garanciji sa najboljim mogućim performansama nego kupiti običnu klimu sa kojom može manje dana u godini sa se greje i to sa većom potrošnjom struje.

Činjenica je i da su mnoge regulative Evropske unije o čuvanju životne sredine i potrošnje električne energije naterali vodeće svetske brendove da prestanu sa proizvodnjom običnih klima i pređu isključivo na invertersku tehnologiju pa je i naša preporuka razmisliti o inverterskom klima uređaju.

Dodajte svoj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *